top of page
KATHARINA NUTTALL wo text.png

KATHARINA NUTTALL

27 September 2024 20:00

Kvarteret&Co

Katharina Nuttall är artist, filmkompositör och musikproducent som våren 2023 fick stor uppmärksamhet för sitt soundtrack till filmen ”Kungen”. Året innan släpptes hennes hyllade fjärde soloalbum ”The Garden". Ett konceptalbum som kombinerar sånger, instrumentalmusik och spoken word, inspirerat av Charles Baudelaire, John Keats och smuts.

Katharina Nuttalls konstnärskap rör sig fritt mellan genrer och konstformer och på sina tre tidigare skivor har hon utforskat olika musikstilar och uttryck. Hennes debutalbum This Is How I Feel släpptes 2007, följt av Cherry Flavor Substitute 2008. Låtar från de två albumen sattes samman på den europeiska utgåvan Cherry Flavour Substitute Limited Edition, ett album som tilldelades det tyska kritikerpriset German Record Critics Award 2009. Hennes tredje album Turn me on, ett samarbete med den engelska producenten Head känd för sitt långvariga samarbete med PJ Harvey, släpptes 2011 av skivbolaget Novoton och möttes av lysande kritik.

Jan Gradvall skriver om The Garden i Dagens industri och ger albumet fyra stjärnor: "Katharina Nuttall är född i Norge, med norsk mamma och engelsk pappa, men har bott i Sverige sedan 1994. Om man räknar henne som svensk måste hon vara en av Sveriges mest underskattade musiker. The Garden håller yppersta internationella klass. Malande och suggestiv musik som för tankarna till Spacemen 3 och Velvet Underground. Det hörs att Katharina Nuttall parallellt även gör film-musik."

Intervju med Fredrik Strage: https://hemmahosstrage.se/avsnitt/katharina-nuttall-om-filmmusik-surret-frn-sitt-kylskp

Spotify: https://open.spotify.com/artist/03foiIYZ23OdHnmdEPqNUh?si=KlP-sgW4Qcy7CsC179MfLw

Pressbild Nacka Forum_MickeKeysendal_edi

Nacka Forum

28 November 2024 20:00

Kvarteret&Co

Nacka Forum har sedan starten 1999 varit ett av landets mest uppmärksammade jazzband med grammisnomineringar, topplaceringar på årsbästalistor och ett flitigt turnerande jorden runt. De har även jobbat med Joakim Pirinen och Martin Kann för sina omslag. Med något slags avstamp i sextiotalets visionärer Sun Ra och Don Cherry har Nacka Forum mer och mer fått ett eget musikaliskt språk som kan beskrivas som skandinaviskt, på något sätt. Nacka Forum består av en rad välkända namn och det här är kreativa musiker som skapar ett eget hörn inom jazzen. Hösten 2024 gör dom comeback med ett rykande färskt album som spelades in i december 2023 i den legendariska Atlantis-studion! Så det blir både 25-årsjubileum samt skivsläpp! Dessutom första gången bandet någonsin spelar i Örebro!

Goran Kajfes - trumpet, Crumar EVI och slagverk

Jonas Kullhammar - saxofoner och diverse andra instrument

Johan Berthling - bas

Kresten Osgood - trummor och annat

Foto: Micke Keysendal

bottom of page